آخرین کارگاه "مدیریت عمومی و بهینهسازی انرژی در ساختمان" برگزار شد

پانزدهمین و آخرین کارگاه عمومی مدیریت و بهینه سازی انرژی در ساختمان عصر روز چهارشنبه هفدهم دی ماه با حضور مدیران، تیم اجرایی، پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف و همراهان برنامه در همکاری مرکز مشارکتهای فرهنگی هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و فرهنگسرای اشراق برگزار شد.
در ابتدای این برنامه، دکتر سعیدی، رییس پیشین پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف، با تشکر از تیم اجرایی گفت: «این کارگاهها با هدف افزایش سطح آگاهی عمومی و فرهنگسازی در حوزه بهینهسازی انرژی در میان عموم مردم آغاز شد. با تشکر ویژه از خانم دکتر خادمی مدیر اجرایی کارگاهها، بسیار خوشوقتم که این برنامه در زمان تصدی من در پژوهشکده شکل گرفت.»
دکتر سعیدی ادامه داد: «استانداردهای تاسیسات و معماری بسیار عقبتر از نیاز روز مردم و موضوعاتی چون استفاده از انرژی خورشیدی و بهینهسازی انرژی هستند.» دکتر سعیدی در ادامه به ارایهای کوتاه از تکنولوژیهای نوین انرژی در بخش ساختمان پرداخت که ازجمله آن میتوان به معماریهای نوین ساختمان با رویکرد بهرهوری انرژی و استفاده از انرژی زمین گرمایی و فناوری پمپهای حرارتی اشاره کرد.
نسیم شکاری، مدیر ملی پروژه بهینهسازی انرژی و محیط زیست در ساختمان نیز، با تشکر از تیم اجرایی گفت: «مصرف انرژی در ساختمان و خانه موضوع بسیار مهمی است. ظرفیت بالایی در بهینهسازی انرژی در بخش ساختمان وجود دارد. 38 درصد از کل انرژی کشور در ساختمانها مصرف میشود و شاخص مصرف انرژی در ایران 2 و نیم برابر متوسط جهانی و بیش از 8 برابر کشور ژاپن است.»
مدیرملی پروژه EEEB ادامه داد: «با توجه به اهداف تعیین شده، پروژه بهینه سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان تاکنون، در چهار بخش، قوانین و مقررات و مشوقهای قانونی در حوزه بهینهسازی در ساختمانها، بهبود روش های طراحی و ساخت ساختمانها و تغییر الگوی رفتار ساکنان ساختمانها، فعالیتهای مختلفی را انجام داده است. از فروردین ماه سال 1399، سیزده راهکار بهینه سازی به فراخور شرایط فنی و اقتصادی، در 212 ساختمان پایلوت در شهر تهران اجرا شده است. پس از چهارماه، 675هزار متر مربع گاز طبیعی و 346 هزارکیلووات ساعت برق صرفه جویی شده است. این راهکارها توسط شرکتهای خدمات انرژی در ساختمانها اجرا شدهاند. در بحث صرفهجویی انرژی، نقش دولتها بسیار پررنگ است اما نمیتوان منکر نقش هر یک از ما به عنوان ساکنان ساختمانها شد تا الگوی مصرف بهینه را در پیش بگیریم.»
کارگاههای مدیریت و بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمان با همکاری شهرداری شهر تهران در فرهنگسراها برگزار شد. در ادامه برنامه آنلاین، قرار بود بهنام عسگری رئیس واحد همکاریهای فرهنگی هنری مرکز مشارکتهای فرهنگی هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و ایمن فرهمند حقیقی کارشناس مسئول همکاریهای آن مرکز نکاتی را در خصوص این کارگاهها بیان کند که این مهم، به دلیل عدم برقراری اتصال امکان پذیر نشد.
دکتر حسین افشین مدیر وقت پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف نیز در بخشی از برنامه بر اهمیت نقش بهینهسازی انرژی در ساختمانها در شرایط کنونی جامعه تاکید و از تیم اجرایی برگزاری کارگاهها تشکر کرد.
اساتید، در کارگاه پانزدهم نیز همانند روال گذشته، برای آخرین بار درسگفتارها را برای شرکتکنندگان که این بار با همکاری فرهنگسرای اشراق به کارگاه آنلاین پیوسته بودند بازگو کردند.
در این کارگاه دکتر ریاحی، دکتر احمدی، دکتر جعفرکاظمی و دکتر رهبر به ارایه مطالبی در حوزههای بهینهسازی مصرف گاز در منزل، تاریخچه ساختمان، کاربردهای انرژی خورشیدی در منزل و خانههای هوشمند پرداختند و در پایان به سه نفر از شرکت کنندگانی که در پیش و پس آزمون کارگاه شرکت کردند به قید قرعه جوایزی اهدا شد. برندگان آخرین کارگاه، بابک ابراهیمی، سید احسان مرعشی و نسیم نجاری بودند.
نظر دهید